LeftcolBilde

 

LeftcolBilde

 

PRAT SOFT

I Rope Access hänger hantverkaren i rep medan han utför sitt arbete.

Var
Rope Acces kan till exempel används för inspektion och för renovationer, reparationer, fönsterputsning, målning, uppsättning av banderoller och skyltar, etc. Möjliga arbetsplatser kan vara på industrier, vindkraftverk, inuti eller utanför kyrkor, teatrar, tågstationer och även vanliga byggnader och höghus.

Knutitude

Varför
Fördelen med Rope Access i relation till andra metoder, som att sätta upp en byggnadställning eller hyra en lift, kan vara ekonomiska men det är också ett mycket smidigt och effektivt sätt att få jobbet gjort. Man undgår att skada marken och lämnar ingen spår efter sig. Man kan på relativt kort tid komma igång med själva arbetet.

Säkerhet
Rope Access har sitt ursprung i tekniker som används inom fjällklättring och ställer stora krav på användarens kompetens. Klättraren hänger alltid i två rep - ett arbetsrep och ett säkerhetsrep. Även verktygen är säkrade. För att kunna arbeta som reptekniker krävs utbildning och man går genom hårda prov. Det krävs också att man regelmässigt håller sina certifikat uppdaterade.
Valid HTML 4.01!